Projekcije filma “Logbook_Serbistan” u okviru turneje festivala “Slobodna zona” po gradovima Srbije

Filmski festival Slobodna zona ponovo kreće na Turneju na kojoj će posetititi preko 40  gradova Srbije. Posetioci projekcija će tokom maja i juna imati priliku da vide izbor od 5 filmova koje je beogradska publika izglasala za najbolje na poslednjem, desetom izdanju festivala, koji je u novembru 2014. godine posetilo više od 23 000 gledalaca.

Poseban deo programa činiće filmovi koji se bave migrantima, u čijem sklopu će biti prikazani filmovi Timbuktu, Abrerahmana Sisakoa i Destinacija Srbistan, Želimira Žilnika. Timbuktu se bavi dinamikom između stanovnika afričkog grada koji se našao na udaru islamskih ekstremista, dok Destinacija Srbistan obrađuje sudbine ilegalnih imigranata koji traže azil u Srbiji. Ova dva filma će se u saradnji i podršku Grupe 484 prikazati u u Mladenovcu, Loznici, Subotici i Vranju.

Raspored projekcija filma “Logbook_Serbistan”:
27.05. Subotica: Bioskop Eurocinema, 17h
28.05. Loznica: Omladinski centar, 18h
04.06. Vranje: Omladinski savez, 19:30h

http://www.freezonebelgrade.org/?page_id=4086

Projekcije filma “Logbook_Serbistan” na 4. Festivalu evropskog filma

Delegacija EU u Srbiji, EU Info centar i Dom omladine Beograda četvrti put za redom organizuju Festival evropskog filma, nudeći publici široki izbor recentne evropske filmske produkcije.

Četvrti Festival evropskog filma biće otvoren u utorak, 19. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 19.30 sati. Evropski filmski festival nakon Beograda biće organizovan u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Vranju i Prokuplju.
22.05. (petak) od 20h, Bioskop Kupina_NIS
24.05. (nedelja) od 19h, Bioskop Doma omladine_BEOGRAD
25.05. (ponedeljak) od 19h, Kulturni centar_NOVI SAD
27.05. (sreda) od 17h, Bioskop Eurocinema_SUBOTICA
28.05. (četvrtak) od 21h, Kulturni centar_ZRENJANIN
03.06. (sreda) od 20h, VRANJE_PROKUPLJE

Projekcija filma “Logbook_Serbistan” u Sevastopolju, 27. maj

Film je prikazan u okviru XXIV Međunarodnog kino foruma “Zlatni vitez” koji se od 22. do 31. maja održao u Sevastopolju. Projekcija je bila zakazana za 27.05. u bioskopu Moskva, od 16h («Пункт назначения: Сербистан»)

 http://www.zolotoyvityaz.ru/2015/05/19/

Na zatvaranju festivala filmu je dodeljena Diploma za analizu kompleksnih interetničkih odnosa.

http://www.zolotoyvityaz.ru/winners-filmforum/

Projekcija filma “Logbook_Serbistan” u Leskovcu, 21. maj

Forum za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, Evropski pokret u Srbiji i Mreža Evropskog pokreta u Srbiji organizuju panel diskusiju u Leskovcu sa temom „Društvene, političke i kulturne posledice migracija“, u četvrtak, 21. maja 2015. godine od 12:00 do 15:00 časova. Panelisti su: Jovana Gušić, Međunarodna organizacija za migracije, Misija u Srbiji, Saša Đorđević, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Želimir Žilnik, reditelj, a moderatorka diskusije je Jelica Minić, Predsednica Foruma za međunarodne odnose.
Nakon diskusije, od 13:30h biće prikazan film “Logbook_Serbistan”
(adresa: Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, Leskovačkog odreda 6)

http://www.emins.org/srpski/events/event/panel-diskusija-u-leskovcu-drustvene-politicke-i-kulturne-posledice-migracija